Путін запустив залізничний рух по Кримському мосту

 

Президент Росії Володимир Путін запустив рух поїздів по мосту через Керченську протоку.

Як повідомляє російське агентство ТАСС, на рейковому автобусі Путін прослідував із окупованої Керчі до російської станції Тамань.

Під час офіційної церемонії президент РФ звернув увагу на “м’яку” ходу поїзда. Путін заявив, що відкриття кримського залізничного мосту свідчить про “здатність Росії реалізовувати проєкти світового рівня”.

Мінтранс Росії раніше попереджав, що на Керченському мосту з 18 по 25 грудня 2019 року обмежать рух транспорту у зв’язку з проведенням технологічних робіт.

8 листопада стартував продаж квитків на поїзди, які прямуватимуть з Росії до окупованого Криму. За інформацією оператора перевезень “Гранд Сервіс Експрес”, перший поїзд “Таврія” був запланований із Московського вокзалу Санкт-Петербурга 23 грудня.

Нагадаємо, будівництво “Кримського моста” тривало з 2015 року. Україна не давала дозволу на це, тому будівництво велося з порушеннями міжнародного права.

Автомобільну частину моста через Керченську протоку відкрили для руху легкових автомобілів у травні 2018 року, пізніше був відкритий рух вантажного транспорту.

Керченський міст протяжністю 19 кілометрів коштував 3,7 мільярда доларів.

Офіційний Київ засудив цей проект не тільки через порушення суверенітету і територіальної цілісності України, а й через заниження допустимої висоти для суден, що проходять під Керченським мостом.

Зокрема, в ухваленій на 28-й сесії ПА ОБСЄ Люксембурзькій декларації йдеться, що спорудження моста через Керченську протоку між РФ і тимчасово окупованим Кримом є кричущим порушенням суверенних прав України і норм міжнародного права.

Читайте також:
Росіяни під час будівництва Керченського мосту вкрали понад мільйон кримських артефактів, – МінТОТ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна