“Путін – х**”: кримського блогера, який у ФБ обматюкав президента РФ, депортують в Україну

 

В окупованому РФ Криму так званий Ялтинський міський суд прийняв рішення про примусову депортацію з півострова проукраїнського журналіста й блогера Євгена Гайворонського.

Про це повідомили кримські ЗМІ з посиланням на “Новую газету”.

Зазначається, що після суду Гайворонського доставлять у Краснодарський край РФ, де він перебуватиме в центрі тимчасового утримання іноземних громадян, а після набрання рішенням суду законної сили Гайворонський буде депортований на Україну.

Як інформувала “Новинарня“, у листопаді 2019 року Ялтинський міськсуд визнав Євгена Гайворонського винним за частиною 3 статті 20.1 Кодексу РФ про адміністративні правопорушення за образу президента Росії Володимира Путіна та виніс постанову про призначення адміністративного покарання у вигляді штрафу розміром 30 тисяч рублів.
Згідно з постановою “судді” Горбова Б. В., 7 жовтня 2019 року, журналіст опублікував у Facebook пост, в якому “у непристойній формі, з використанням ненормативної лексики розмістив текстовий коментар, що дає негативну оцінку президенту РФ Путіну (“іменник з трьох букв”).

Раніше, в березні 2019 року, Гайворонського затримали за підозрою у вживанні наркотичних засобів та заарештували на 12 діб за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 6.9 КоАП Росії (вживання наркотичних речовин без призначення лікаря). Крім того, суд зобов’язав Гайворонського пройти лікування від наркотичної залежності.

7 травня підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя знову заарештував Гайворонського.

Журналіст назвав “маячнею” звинувачення у вживанні наркотиків.

Як писала “Новинарня“, навесні російська генпрокуратура вперше використала закон про неповагу до влади, щоби видалити з новинних сайтів матеріали з картинкою “Путін пі**р”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна