Пластуни привезли ОСам Вифлеємський вогонь

 

Представники національної скаутської організації України “Пласт” привезли до району проведення операції Об’єднаних сил Вифлеємський вогонь миру.

Про це в суботу, 21 грудня, повідомив пресцентр штабу ОС.

Церемонія передачі вогню відбулася в центрі міста Бахмут на Донеччині.

“Вогонь миру з Вифлеєму передали військовослужбовцям підрозділів, які виконують завдання із захисту суверенітету та територіальної цілісності на території Донецької та Луганської областей.

Ба більше, усі охочі змогли запалити лампадку або свічку та принести вогонь у свою домівку. Власне кажучи, Вифлеємський вогонь миру – це символічний вогонь, який скаути беруть на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі та поширюють по всьому світу. Головна ідея акції – єднання людей. Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що пластуни передають вогонь із Вифлеєму на передові позиції Збройних сил України в райони бойових дій та в прифронтові міста Донеччини та Луганщини шостий рік поспіль.

“Таким чином, ми хочемо, щоб наші захисники, які виконують бойові завдання на лінії зіткнення, відчули наближення святкування Різдва Христового. Тепло від цього вогню має зігрівати серця й душі наших воїнів в окопах. Сподіваємося, що скоро війна закінчиться нашою перемогою і ми будемо жити в мирі”, – розповіли організатори заходу.

Як інформувала “Новинарня“, цього тижня пластуни принесли Вифлеємський вогонь також у Верховну Раду.

Читайте також:
Новий закон про Пласт у Зеленського максимально вихолощений і зіпсований, – експерт

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна