Ексначальнику представництва МОУ повідомили нову підозру за шахрайство на ДП “Антонов”

 

Колишньому начальнику 615-го військового представництва Міноборони повідомили про підозру в шахрайстві та підробці документів.

Про це “Новинарню” поінформували в пресслужбі військової прокуратури Центрального регіону.

“Слідством встановлено, що начальник 615-го військового представництва Міністерства оборони України в період з 2009 по 2017 рік шляхом зловживання довірою заволодів грошовими коштами ДП «Антонов» у сумі понад 4 мільйони гривень“, – зазначено в повідомленні.

20 грудня ексначальнику 615-го військового представництва МОУ повідомили про нову підозру та зміну раніше повідомленої.

Дії полковника кваліфікували за ч. 2 ст. 190, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 32, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 190, ч. 1 ст. 32, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України, серед яких заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчинене повторно, у особливо великих розмірах та використання завідомо підробленого документа, вчинене повторно.

За даними прокуратури, полковник переконав службових осіб держпідприємства у наявності підстав та законності укладання договорів підряду ДП “Антонов” з військовослужбовцями та працівниками військового представництва на науково-технічне супроводження сертифікаційних робіт та випробувань при розробці та модернізації зразків авіаційної техніки цивільного призначення. Начальник отримав доступ до персональних даних своїх підлеглих для використання під час укладання договорів та отримання коштів у касі від їхнього імені. Готував також акти про нібито виконані роботи з підробленими підписами виконавців. Одержані за ними кошти привласнював та використовував на власні потреби.

Наразі стороні захисту повідомлено про закінчення досудового розслідування та надано доступ до матеріалів.

Військовою прокуратурою Київського гарнізону вживаються також заходи щодо відшкодування матеріальної шкоди, завданої кримінальними правопорушеннями, підготовлено відповідний цивільний позов.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Київського гарнізону Центрального регіону України, досудове розслідування – слідче управління ГУ Нацполіції м. Києва.

Читайте також:
Військова прокуратура вийде з підпорядкування Міноборони, – Чумак

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна