ВРП не звільнила суддю Саніна, який “забороняв” Євромайдан

 

Вища рада правосуддя відмовилася звільнити суддю Окружного адміністративного суду Києва Богдана Саніна, який заборонив масові акції в центрі Києва з 1 грудня 2013 року по 7 січня 2014 року.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 20 грудня, інформує Центр протидії корупції.

“Це вже не вперше члени ВРП захищають суддів Майдану, особливо зі скандального ОАСКу. Цікаво, що заметушилися члени ВРП із засіданням щодо Саніна саме в розпал судової реформи, яку вони заблокували. Адже створення етичної комісії, яку передбачає закон, може загрожувати звільненням самих членів ВРП”, – сказала експертка ЦПК Галина Чижик.

Вища кваліфкомісія суддів ще у квітні 2018 року визнала Саніна недоброчесним рекомендувала ВРП його звільнити. Понад рік ВРП не розглядала це питання, і от 19 грудня вирішила залишити його на посаді.

Центр протидії корупції акцентує, що замість очищення судового корпусу ВРП звернулася до правоохоронних органів щодо дій самої ЦПК. Вища рада правосуддя хоче, щоб СБУ та інші органи розслідували дії голови правління ЦПК Віталія Шабуніна.

30 листопада 2013 року в день першого розгону Майдану суддя Богдан Санін у відповідь на позов КМДА ухвалив заборонити масові акції в центрі Києва з 1 грудня 2013 року по 7 січня 2014 року. Це рішення стало формальним виправданням спроб штурму Майдану.

Читайте також:
Адвокат Маселко: Вища кваліфкомісія затвердила довічно суддю, який забороняв Євромайдан

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна