Адвокат Маселко: Вища кваліфкомісія затвердила довічно суддю, який забороняв Євромайдан

 

Ще один служитель Феміди, який виносив неправомірні рішення щодо Євромайдану, пройшов затвердження Вищої кваліфікаційної комісії суддів і призначений суддею довічно. Це суддя Київського апеляційного адміністративного суду Володимир Мельничук, повідомляє “Новинарня” з посиланням на адвоката Автомайдану Романа Маселка.

“Черговий “суддя Майдану” пройшов кваліфікаційне оцінювання ВККС та вже спокійно довічно буде продовжувати вершити “правосуддя” та отримувати підвищену заробітну плату.
3 листопада, в той час, коли Верховна Рада приймала закон про Вищу раду правосуддя, ВККС підтвердила можливість здійснювати правосуддя суддею Київського апеляційного адміністративного суду Мельничуком Володимиром Петровичем”, написав Роман Маселко в соцмережі.

Юрист Майдану нагадав, що суддя Мельничук, разом із [головуючим] суддею Ігорем Лічевецькимне побачили жодних порушень у постанові судді Окружного адмінсуду Києва Богдана Саніна, якою було заборонено Майдан з 01.12.13 по 07.01.14.

“Саме про цю постанову Саніна три члени Вищої ради юстиції (два доктори наук та суддя ВСУ) написали окрему думку, де вказали наступне: “Свавільні рішення судів у справі № 826/19020/13-а [щодо заборони мирних зібрань у центрі Києва на межі 2013 і 2014 років] мали надзвичайно тяжкі наслідки, на наш погляд – найтяжчі із числа всіх рішень про обмеження права на мирні зібрання, що були ухвалені під час Революції гідності…
Ці наслідки полягали у тому, що дії сотень тисяч протестувальників були фактично визнані незаконними, що йшло врозріз із уявленням людей про справедливість і позбавляло їх віри у те, що в тогочасній суспільно-політичній ситуації можна досягти реалізації своїх прав ненасильницькими методами.
За умов, коли Вища рада юстиції відмовилася визнати порушення присяги у діях суддів, що постановили рішення, які, на наше переконання, найбільше підірвали довіру до судової влади, скоріш за все, станеться так, що відповідне положення Закону України «Про відновлення довіри до судової влади» залишиться «мертвим»”, – зазначив Маселко.

За його словами, саме тому Тимчасова спеціальна комісія вирішила, що ці судді (Санін, Мельничук та Лічевецький) мають бути звільнені за порушення присяги (від 24 вересня 2014 року № 4/02-14).

“Але спочатку ВРЮ, а от тепер ВККС вирішили, що ці судді не лише не підлягають покаранню, але й відповідають усім трьом критеріям (компетентність, добросовісність, етика поведінки) та можуть продовжувати здійснювати правосуддя. Очевидно, таке ж рішення треба очікувати і стосовно Саніна”, – написав адвокат Майдану.

“І хто тепер скаже, що до думки громадськості під час судової реформи будуть прислухатись ?
Якщо депутати в законі про Вищу раду правосуддя не наділять Громадську раду доброчесності реальними повноваженнями, судова реформа стане такою ж “мертвою”, як і намагання очистити суди через попередні закони”, – додав він.

Як відомо, 3 листопада Верховна Рада 232 голосами “за” в першому читанні підтримала законопроект № 5180 “Про Вищу раду правосуддя”, внесений президентом. Його положення передбачають механізми впровадження змін до Конституції щодо правосуддя в частині функціонування нового конституційного органу – Вищої ради правосуддя.

Читайте також:
Адвокат Майдану Маселко: Судову реформу треба ухвалювати

Суддя Санін, який забороняв Євромайдан, став офіційним голосом Окружного адмінсуду Києва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна