Українського важкоатлета Торохтія позбавили золотої медалі Олімпіади за допінг

 

Українського важкоатлета Олексія Торохтія позбавити золотої медалі, яку він здобув на Олімпіаді у 2012 році, через позитивні результати аналізів на наявність в організмі допінгу.

Як передає “Новинарня“, таке рішення ухвалив Міжнародний олімпійський комітет.

Олексій Торохтій брав участь у змаганнях з важкої атлетики серед чоловіків вагою 105 кг на Олімпійських іграх в Лондоні 2012 року, він посів перше місце. Однак тепер його результат анульований.

“Повторний аналіз зразків Торохтія дав позитивний результат. Аналізи на заборонені речовини показали наявність дегідрохлорметилтестостерону”, — заявили в МОК.

Тому  МОК постановив відібрати у спортсмена його золоту медаль і диплом переможця Олімпійських ігор. Торохтій також дискваліфікований Міжнародною федерацією важкої атлетики на 2 роки (з 18 грудня 2018 року по 17 грудня 2020 року).

Олексій Торохтій став чемпіоном Олімпійських ігор 2012 у ваговій категорії до 105 кг. Для перемоги йому вистачило показника 412 кг (185+227), що лише на кілограм більше, ніж у Наваба Насіршелала з Ірану, який посів друге місце.

Читайте також:
Палата представників США схвалила антидопінговий “Акт Родченкова”. ПРО ЩО ВІН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна