Рада схвалила законопроєкт про кримінальну відповідальність “злодіїв у законі”

 

Верховна Рада у четвер, 19 грудня, прийняла за основу законопроєкт, який вводить кримінальну відповідальність для “злодіїв у законі“.

Як повідомляють на сайті парламенту, за документ “Про внесення змін до Кримінального кодексу щодо відповідальності за злочини, вчинені злочинною групою”, віддали голос 264 нардепи.

Згідно зі змінами до КК України передбачають визнання злочину вчиненим злочинною групою, якщо до нього причетне стійке ієрархічне об’єднання у складі п’яти і більше осіб, учасником, організатором, керівником і координатором якого є “злодій у законі”.

Також у ст. 28 Кримінального кодексу вводиться поняття “злодій у законі”.

Крім цього, встановлюються правила кваліфікації дій, вчинених особою в складі або в інтересах злочинної організації або спільноти.

Зазначимо, що проєкт закону, що передбачає кримінальну відповідальність за перебування осіб у статусі “злодія в законі” подав 3 грудня президент України Володимир Зеленський.

Верховна Рада 8-го скликання в 2016 році відмовилася підтримати подібний законопроєкт і ввести поняття “злодій у законі” в Кримінальний кодекс. Він передбачав за подібну діяльність позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або до довічного ув’язнення з конфіскацією майна.

Читайте також:
Рада вперше подолала вето президента Зеленського: затвердила закон про ТСК

На Київщині затримали російського “злодія в законі”, який купив українське громадянство

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна