В окупованому Криму силовики РФ затримали сімферопольця за “зберігання зброї”

 

ФСБ Росії затримала жителя окупованого Сімферополя Дениса Кашука за підозрою у зберіганні зброї.

Дружина затриманого, Ольга Кашук, звернулася в поліцію, адже її чоловік не виходив на зв’язок із 17 грудня, передає “Крим.Реалії”.

“Я звернулася в поліцію з приводу зникнення чоловіка. До мене додому приїхала оперативна група, тому що я дзвонила на 102, і взяла у мене свідчення, і заяву з приводу зникнення людини. Також вони взяли його фотографію і зубну щітку. Я так розумію – біоматеріали. Наступного дня прийшли співробітники ФСБ і провели обшук у нашій квартирі. Вилучили техніку і документи, які вважали потрібними. Ми запитали: що з чоловіком? Ми нічого про нього не знали. Вони сказали, що нібито він підозрюється у виготовленні вибухових речовин”, – пояснила дружина.

“Він домашня сімейна людина, займався рекламою. Дім – робота – дім. Весь час він проводив із дитиною. Постійно. Дитині 2 роки і 10 місяців”, – сказала Ольга Кашук.

За словами адвоката Назіма Шеіхмамбетова, ФСБ підозрює Кашука за статтями 222 і 222.1 КК Росії (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів).

Водночас адвокат запевнив, що його підзахисний – аполітична людина, працював у сфері реклами.

Сестра затриманого Дениса Кашука, українська журналістка і поетеса Олена Гусейнова розповіла, що її брата катували і погрозами примусили відмовитися від адвоката.

“У час незаконного затримання мого брата катували, психологічно та фізично. Тортурами та погрозами брата примусили відмовитись від адвокатського супроводу і позбавили права на захист. Судове засідання, яке мало вирішувати питання запобіжного заходу, було призначене на 16:00, але перенесене не завтрішній ранок. Сподіваюсь на небайдужість правозахисників та кожного, для кого права і свободи людини є цінністю і святістю”, – написала Гусейнова.

Російське ФСБ затримання Кашука не коментує.

Як повідомляла “Новинарня“, у Криму під загрозою знищення опинилося 90 пам’яток архітектури.

Читайте також:
Генасамблея ООН ухвалила четверту “кримську резолюцію”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна