70% українців вважають Росію агресором, – соціологія

 

За останній місяць зросла кількість українців, які вважають Росію країною-агресором щодо України, – з 64% до 70%.

Як передає “Новинарня“, про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою “Рейтинг” 13-17 грудня.

“За останній місяць зросла кількість респондентів, які вважають Росію країною-агресором щодо України (з 64% до 70%). Протилежної думки дотримуються 21% опитаних. Останніх найбільше на півдні та особливо на сході країни і серед симпатиків партії “Опозиційна платформа – За життя”, – йдеться у повідомленні.

При цьому, згідно з дослідженням, у грудні зросла підтримка проєвропейського вектору розвитку країни: 60% підтримують вступ до Євросоюзу (у листопаді – 57%), 52% підтримують вступ до НАТО (48% – у листопаді).

Надалі у питаннях зовнішньополітичної орієнтації України спостерігаються чіткі регіональні відмінності: прихильників прозахідного напрямку руху країни більше на заході та у центрі, противників – на півдні та сході. Серед мешканців південно-східних областей переважає підтримка ідеї про рівновіддаленість від Росії та Заходу, або ж проросійські орієнтації.

Опитування проводилося Соціологічною групою “Рейтинг” 13-17 грудня 2019 року серед населення України віком від 18 років і старше методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face).
Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність – 2500 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження – не більше 2,0%.

Читайте також:
На “мир за будь-яку ціну” з РФ готові 14% українців, – соціологи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна