Кропивницький СІЗО перевели на особливий режим

 

У Державній установі “Кропивницький слідчий ізолятор”, де напередодні ув’язнений напав на працівницю закладу і завдав їй тілесних ушкоджень, запровадили особливий режим.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 18 грудня, інформує Південне міжрегіональне управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції у Facebook.

“У зв’язку із надзвичайними подіями, які мали місце 16 грудня 2019 року в державній установі “Кропивницький слідчий ізолятор”, та керуючись ст. 19 Закону України “Про попереднє ув’язнення”, керівництвом Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції прийнято рішення про введення особливого режиму в даній установі”, – йдеться у повідомленні.

У відомстві уточнили, що особливий режим передбачає посилення охорони, нагляду за особами, взятими під варту, припинення всіх заходів, що проводяться з цими особами, а також надання побачень та прийняття посилок і передач, здійснення інших режимних заходів.

Прокуратура Кіровоградської області відкрила два кримінальні провадження через заворушення в Кропивницькому слідчому ізоляторі: за фактом насильства щодо жінки-психолога і через службову недбалість адміністрації закладу.

Як зазначили в прокуратурі, за версією слідства, 16 грудня 2019 року один із ув’язнених наніс тілесні ушкодження штатному психологу та погрожував їй і її родині фізичною розправою.

Також він відмовився слідувати до ізолятора тимчасового тримання обласного управління Нацполіції, брати участь у слідчих діях та давати письмові пояснення щодо цього інциденту, підбурюючи інших взятих під варту на злісну непокору та масові заворушення.

В результаті цього були вибиті оглядові вічка дверей камер, розбиті вікна та пошкоджені камери відеонагляду.

Як інформувала “Новинарня“, у слідчому ізоляторі міста Кропивницький відбувся бунт в’язнів.

Читайте також:
Мін’юст розформує Одеську колонію, де стався бунт в’язнів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна