У Кропивницькому СІЗО відбувається бунт в’язнів, – джерело

У слідчому ізоляторі міста Кропивницький відбувся бунт в’язнів.

Про це розповів у соцмережі колишній голова Державної пенітенціарної служби Сергій Старенький.

За його словами, під час вивезення “смотрящих” у понеділок, 17 грудня в’язні вийшли з камер, відібрали у співробітників ключі і почали заворушення.

Як розповів Старенький, голова Кіровоградської ОДА був не задоволений станом справ у цьому СІЗО. Отримавши інформацію, що керівництво ізолятора та управління не зацікавлені в наведенні ладу, було доручено поліції, СБУ й іншим правоохоронним органам без відома начальника СІЗО вжити заходів для стабілізації ситуації. Під цим приводом із СІЗО намагалися вивезти “смотрящих”, але про це не сповістили ні начальника слідчого ізолятора, ні керівника міжрегіонального управління Одеси.

“Смотрящих” вивезли в ізолятор тимчасового утримання поліції. Якийсь час їх там тримали під приводом проведення слідчих дій.

За словами Старенького, коли намагалися вивезти головного “смотрящого” на ім’я Арсен, співробітники СІЗО дали йому можливість спокійно пересуватися по ізолятору, сходити за речами в камеру, попрощатися з усіма.

Він це використав, щоб закликати інших перешкодити вивезенню – “нібито в поліції їх мало не вбивають”.

Зі слів Старенького, Арсен зайшов до кабінету жінки-психолога, з якою мав конфлікт, і завдав їй кількох ударів.

Уже після цього ув’язнені вийшли з камер, відібравши у співробітників ключі.

Працівники ізолятора втекли з корпусу і замкнулися в адміністративній будівлі. Сигналу тривоги не було, також не було збору груп швидкого реагування області.

Старенький зазначив, що станом на ранок 17 грудня ситуація в СІЗО залишалася неконтрольованою, охорону не посилено.

Читайте також:
Після бунту “Торнадо” в Лук’янівському СІЗО замінили керівника

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна