“Укренерго” прогнозує масові відключення електроенергії на Луганщині

 

Національна енергетична компанія “Укренерго” вкотре офіційно попередила ТОВ “Луганське енергетичне об’єднання” про серйозні проблеми, які очікують енергосистему Луганської області взимку.

Про це у вівторок, 17 грудня, повідомляє пресслужба ТОВ “ЛЕО” на сторінці компанії в Facebook.

“ТОВ “ЛЕО” отримало чергове попередження від НЕК “Укренерго” про зниження надійності енерговузла Луганщини. Станція “Луганська ТЕС” працює наразі без вугілля, яке не випускається з неконтрольованих територій. Луганська область може в будь-який момент залишитися без світла”, – йдеться в повідомленні.

Вирішення проблеми постачання твердого палива на ТЕС найближчим часом не вбачається. Це призведе до знеструмлень, які не залежать від діяльності підприємства.

Як відомо, контрольована урядом територія Луганщини внаслідок воєнних дій 2014-15 років опинилась на своєрідному “енергоострові”, єдиним джерелом електричної енергії залишилась Луганська теплова електростанція в м. Щастя.

З липня 2018 року окупаційна “влада” в Луганську заблокувала постачання вугілля на ТЕС, і станція перейшла на використання газу, що значно збільшило собівартість електроенергії, яка тут виробляється. Власники ТЕС залишили в роботі один енергоблок, потужності якого недостатньо для енергозабезпечення області.

Читайте також:
Україна поновила імпорт електроенергії з Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна