З початку року на Донбасі загинули 18 цивільних, – ОБСЄ

 

З початку 2019 року кількість підтверджених постраждалих серед мирних жителів на Донбасі становить 145 осіб – 18 загиблих і 127 поранених.

Як повідомляє “Новинарня“, про це йдеться у черговому звіті про роботу СММ ОБСЄ.

СММ підтвердила інформацію про одну постраждалу серед цивільного населення – жінка зазнала вогнепального поранення грудної клітки та відкритого перелому лівої руки, коли 25 листопада разом зі своїм 20-місячним сином йшла мостом у Мар’їнці.

“У період із 25 листопада до 8 грудня Місія зафіксувала приблизно 8 900 порушень режиму припинення вогню, зокрема приблизно 1 600 вибухів, які були зосереджені переважно в чотирьох гарячих точках у Донецькій області – супроти 12 900 порушень режиму припинення вогню, зокрема орієнтовно 3 300 вибухів, за попередній двотижневий період”, – йдеться у повідомленні.

Також СММ за згаданий період зафіксувала 13 одиниць озброєння, розміщених із порушенням відповідних ліній відведення – супроти 35 одиниць за попередній двотижневий період.

Крім того, місія продовжувала фіксувати “військову присутність і присутність військового типу, зокрема у житлових районах і поблизу них”.

Читайте також:
Окупанти в ОРДО знову перешкоджають місії ОБСЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна