Доба ООС: 10 обстрілів, під Кримським працювала БМП, є травмований

 

Російська Федерація не виконує взяті на себе зобов’язання щодо сталого припинення вогню відповідно до прийнятого підсумкового комюніке на переговорах лідерів “нормандської четвірки”.
Так, 13 грудня, збройні формування РФ 10 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Зафіксовано і ворожий вогонь з озброєння БМП.

Про це повідомляє пресцентр штабу Об’єднаних сил у ранковому зведенні.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок) російські окупаційні війська здійснили 5 обстрілів:
біля Мар’їнки – з ручних протитанкових і підствольних гранатометів та стрілецької зброї;
поблизу Красногорівки – зі стрілецької зброї;
неподалік Павлополя та Березового – зі станкових протитанкових гранатометів;
біля Кам’янки – з РПГ та кулеметів великого калібру.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок) також зафіксовано 5 ворожих обстрілів:
двічі неподалік Кримського – з мінометів калібру 82 мм, гармат БМП-1, гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру та іншої стрілецької зброї;
біля Новолуганського – з СПГ та великокаліберних кулеметів;
поблизу Миронівського – з мінометів калібру 82 мм;
неподалік Луганського – з озброєння БМП-1, станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Вчора, 13 грудня, бойову травму внаслідок обстрілів отримав один військовослужбовець Об’єднаних сил.

З початку цієї доби, 14 грудня, станом на 7:00, російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли. Втрат з нашого боку не було.

Читайте також:
“Він там не один такий”. Як ветерани ходили в МОУ звільняти скандального Ноздрачова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна