З України в Росію хотіли вивезти запчастини до військових літаків

 

Служба безпеки України заявляє, що попередила контрабанду до країни-агресора комплектуючих до військово-транспортних літаків Ан-72 і Ан-74.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 13 грудня, інформує пресцентр СБУ.

“Встановлено, що зловмисники, використовуючи підроблені товарно-супровідні документи, без отримання відповідних дозволів та погоджень Державної служби експертного контролю, здійснили протиправне оформлення військових авіаагрегатів на митно-вантажному складі в аеропорту “Київ” (Жуляни)”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією спецслужби, обладнання ділки планували надіслати замовникам, які діяли в інтересах Міноборони РФ.

Вантаж через треті країни мав надійти до “клієнтів” з країни-агресора.

“Під час проведення спецоперації у зоні діяльності митного посту аеропорту “Київ”, а також обшуків у складських приміщеннях та за місцями проживання фігурантів справи у Києві, правоохоронці вилучили комплектуючі до бойових літаків, митну і технічну документацію, яка доводять планування протиправних поставок”, – наголошують речники СБ.

Безпосередньому виконавцю оборудки слідчими СБУ здійснено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експертному контролю) Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Як інформувала “Новинарня“, в Росії українця засудили за контрабанду військової техніки.

Читайте також:
Ексдиректор заводу постачав до РФ комплектуючі до військових кораблів. Прийшла СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна