Погано написана і дурно зіграна вистава, – суддя про брифінг МВС щодо справи Шеремета

 

Михайло Слободін
суддя Східного апеляційного господарського суду

(FB)

Пресконференція з приводу “розкриття вбивства Шеремета” залишила відчуття погано написаної і дурно зіграної вистави.

І мова не про те, причетні чи непричетні названі слідством особи. Без знання повних матеріалів слідства це просто привід для розумових спекуляцій і пустих суперечок. Мова про старанне ухилення організаторів пресконференції від зазначення мотиву скоєння злочину.

Також кидається в око формат самої пресконференції, в силу якого журналістам не дали змоги поставити жодного запитання, які дійсно суттєві для справи.

Так, з наявних у мережі фрагментів підозри можна зрозуміти, що злочин скоєно “прибічниками панування білої раси»” з метою “дестабілізації суспільної обстановки”. Це навіть не смішно.

Спочатку на конференції нам повідомляють про корисливий мотив інших подібних злочинів, в яких підозрюється названа група осіб. Потім натяком повідомляють про махінації підозрюваних із грошами, які зібрані в якості внесків волонтерам АТО.

І що нам слід повірити, що шахраї і вбивці з меркантильних мотивів почали вибивати “заради панування білої раси”? Серйозно?

Наприкінці конференції голова Нацполіції голосом масона останнього ступеню втаємниченості повідомив про “системне перешкоджання слідству” і висловив надію, що це “перешкоджання” теж буде розслідувано межах справи Шеремета.

Враховуючи, що голова Нацполіції називає вбивство Шеремета “латентним злочином”, можна зрозуміти, що цей керівник вкрай далекий від слідства і кримінології взагалі, але навіть адміністратор від поліції повинен знати, що перешкоджання слідству має свою мету і відповідних інтересантів, і що перш ніж робити такі загадкові заяви, непогано було б зареєструвати відповідне продовження і направити його до компетентного органу розслідування, оскільки в межах вбивства Шеремета такі речі не можуть розслідуватись в силу конфлікту інтересів. Тоді, може, і з мотивами вбивства буде певна ясність.

Найбільш показовою була реакція президента і генпрокурора, які висловили сподівання, що замовники вбивства також будуть встановлені і притягнені до відповідальності.

Судячи з цих побажань, президенту і генпрокурору забули доповісти про “панування білої раси” та “дестабілізацію суспільства” шляхом вбивства іноземця, прізвище якого до вбивства знала лише незначна кількість українців.

Тому, як і в багатьох інших випадках, маємо “блискуче розкрите” вбивство без мотиву і замовників.

Читайте також:
Ви помітили, як російський слід у вбивстві Шеремета винесений за дужки? – журналіст

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна