Суд змінив міру запобіжного заходу нападнику на Мирошниченка та відправив у СІЗО

 

Донецький апеляційний суд в Бахмуті переглянув міру запобіжного заходу одному з нападників на волонтера Артема Мирошниченка Миколі Барабашу та відправив його в слідчий ізолятор на два місяці.

Як повідомляє “Новинарня“, таке рішення в середу, 11 грудня, ухвалила колегія суддів, передає “Вільне радіо”.

Зазначається, що судове засідання відбувалося в закритому режимі.

Брат вбитого Сергій Мирошниченко був присутній під час закритої частини засідання, оскільки має статус потерпілого.

Він розповів журналістам “Громадського”, що адвокатка та її підзахисний просили суд залишити у силі запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, посилаючись на те, що Барабаш не має наміру переховуватись від слідства, а вбивство скоїв ненавмисно.

“Колегія суддів в складі Римми Залізняк, Дмитра Круподері та Олега Стародуба скасували рішення Артемівського міськрайонного суду і переобрали 16-річному Миколі новий запобіжний захід. Хлопця відправили в СІЗО на 2 місяці, до 29 січня, без права внесення застави. Після закінчення цього терміну підлітку можуть продовжити запобіжний захід”, – інформує видання.

За словами голови ГО “Громадська безпека Бахмутчини” Сергія Лугового, нападники били Мирошниченка “по-звірячому протягом 10 хвилин”.

Стрім із судового засідання: 

Спочатку хлопця обвинувачували у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Після смерті Мирошниченка кримінальне провадження про напад на нього перекваліфікували. Тепер стаття обвинувачення:  умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 29 листопада в Бахмуті невідомі напали на громадського діяча Артема Мирошниченка.
Наступного дня правоохоронці нападників знайшли. Ними виявились двоє неповнолітніх спортсменів, 16 і 17 років. За попередніми даними, бив лише один. Нападник пояснив, що просто вирішив перевірити свої навички боротьби.

Як зазначають знайомі Мирошниченка, спортсмени побили активіста за те, що на їхні запитання він відповів українською мовою.

Після операції активіст був у комі.

3 грудня суд обрав запобіжний захід 16-річному підозрюваному, який побив МирошниченкаНа час слідства хлопець буде знаходитись під цілодобовим домашнім арештом.
Його обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Міністерство внутрішніх справ України повідомило згодом, що після смерті Мирошниченка кримінальне провадження про напад на нього перекваліфікували.

Тепер поліція інкримінує підозрюваному умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть.

Читайте також:
“Соцмережі емоціонують”: мовний омбудсман відреагувала на вбивство активіста Мирошниченка

“Можешь на нормальном языке говорить?!” Ким був Артем Мирошниченко в Бахмуті і за що його вбили

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна