На Олімпіаду росіян можуть не допустити навіть під нейтральним прапором

 

Комісія спортсменів Всесвітнього антидопінгового агентства вимагає повного відсторонення росіян від участі у чемпіонатах світу та Олімпійських іграх.

Про це повідомляє The Times.

Комісія атлетів проведе засідання, на якому буде обговорюватися можливість подачі апеляції до Спортивного арбітражного суду для посилення санкцій стосовно Росії за масові випадки застосування і приховування допінгу. Попереднє рішення WADA не задовольнило спортсменів, адже воно не зменшує ризик використання допінгу росіянами, навіть під нейтральним прапором.

Сьогодні в комісії остерігаються, що апеляція, яку російська сторона має намір подати в CAS, принесе успіх.

Як писала “Новинарня“, 9 грудня Всесвітня антидопінгова агенція відсторонила Росію від усіх міжнародних змагань на чотири роки. Проте, російські спортсмени, провина у вживанні допінгу яких не була доведена, зможуть брати участь в стартах в нейтральному статусі, після проходження спеціальної процедури допуску.

Після Олімпіади-2014 у Сочі WADA виявила масову фальсифікацію проб російських спортсменів, організовану на державному рівні. Тоді Росію позбавили права участі в Олімпіадах у Ріо 2016 року, а також в Олімпіаді у Пхьончхані 2018-го, лише деякі спортсмени змогли виступити під нейтральним прапором.

Раніше WADA виявила ознаки маніпуляцій з базою даних Московської лабораторії з 2012 по 2015 рік.
Пізніше голова Російського антидопінгового агентства (РУСАДА) Юрій Ганус підтвердив ЗМІ підміну проб. За його словами, таким чином намагалися захистити репутацію російських спортсменів, які зараз працюють в органах влади або стали спортивними чиновниками. Глава РУСАДА також сказав, що доступ до даних московської лабораторії могли отримати лише люди, близькі до російської влади.

Читайте також:
Палата представників США схвалила антидопінговий “Акт Родченкова”. ПРО ЩО ВІН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна