Зеленський прибув до Єлисейського палацу. Путін теж в Парижі

 

Президент України Володимир Зеленський прибув до Єлисейського палацу в Парижі.

Як повідомляє “Новинарня“, в офіційній резиденції президента Франції глава української держави матиме низку двосторонніх зустрічей в понеділок, 9 грудня.

“Тут відбудеться зустріч чотирьох лідерів країн – учасниць Нормандського формату: президента України Володимира Зеленського, президента Франції Еммануеля Макрона, Федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Російської Федерації Володимира Путіна. Головне питання на порядку денному – обговорення подальших кроків і термінів встановлення миру на Донбасі”, – інформують речники ОП.

Після завершення саміту буде підготовлено комюніке.

Зеленського біля приміщення палацу зустрів французький лідер Еммануель Макрон.

Поки Зеленський йшов до Макрона та підіймався по сходинках, йому вслід кілька разів лунало питання чоловічим голосом: “Пане Зеленський, що ви вважаєте успіхом?”.

Згодом до вересків долучився жіночий голос: “Володимире Олександровичу, ви приїдете на день нашої російської перемоги в Москву 9 травня? Пан Макрон приїде!”

На провокацію, ймовірно, російських журналістів президент України не реагував ніяк.

Крім того, Володимир Зеленський візьме участь у спільній преконференції з лідерами Франції, Німеччини та Росії, запланованій за результатами зустрічі.

Президент РФ Володимир Путін також прибув у Париж. Літак російського президента приземлився в аеропорту Шарль де Голль, де Путін пересів в лімузин Aurus і попрямував в Єлисейський палац, передає російське інформаційне агентство ТАСС.

Фото: ТАСС

При цьому у Єлисейському палаці вже перебувають глава “Газпрому” Алексєй Міллер і міністр енергетики РФ Александр Новак.

Зустріч Путіна з президентом України Володимиром Зеленським запланована вже після переговорів у “нормандському форматі”.

Як писала “Новинарня“, 9 грудня Володимир Зеленський прибуде в Єлисейський палац о 15:55 за київським часом. О 16:05 Зеленський зустрінеться з Макроном, о 16:30 – з Меркель, о 17:00 відбудеться зустріч всіх лідерів чотирьох країн, о 19:45 лідери “Нормандської четвірки” зустрінуться з журналістами.

Читайте також:
“Варта на Банковій”: протестувальники пробилися під ОП з польовими наметами. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна