“Як у футболі”: чому акція на Банковій — не проти Зеленського, а за інтереси України

 

Серж Марко (Олександр Карпюк)
армійський волонтер, активіст партії “Демократична сокира”

(FB)

Гаразд, тепер серйозно.

Хай там як, але тут David Braun (голова фракції партії “Слуга народу” у Верховній Раді Давид Арахамія. — “Н”) має рацію.

Я можу нескінченно хейтити [президента Володимира] Зеленського, але не можу хейтити Україну й бажати їй невдачі.

Тому я справді хочу, щоб у Зеленського вийшло закінчити війну, не здаючи український суверенітет. Без федералізації. Без амністії бойовикам. Передавши окупований кордон під контроль України.

І я дійсно буду бажати, щоб у нього вийшло.

Навіть при тому, що я не вірю, що у нього це вийде. Ні на грам.

Переговори будуть, це доконаний факт, і я бажаю в цьому Зеленському успіху.
Але я не хочу, щоб були злиті пріоритети України, за які загинули й отримали поранення десятки тисяч українців.

Я не хочу, щоб безвідповідально були перейдені “червоні” лінії. І тому як систему противаги, я визначаю “Висадку на Банковій”. Якщо ніхто не торгуватиме національними інтересами, зливаючи Україну Путіну, то, виходить, нема чого боятися, ні?

Словом, незважаючи на те, що деяких учасників планованого руху на Банковій я не можу охарактеризувати ніяк, окрім слова “чорт”, і це не тільки Юлія Володимирівна, не тільки… Але, хай там як, бачу, інших варіантів не передбачається… доводиться смиренно повторювати фрази Ніцше про “пити з усіх склянок”.

А значить, беріть чай, гарний настрій і таке інше. Думаю на Банковій буде цікаво.

U.P.D. Я пам’ятаю, як Порох (п’ятий президент України Петро Порошенко. -—”Н”) літав на Мінськ, і купа “впоротих” бажала йому провалу. Не усвідомлюючи, що цей провал буде стосуватися не Пороха, а України. На жаль, зараз я спостерігаю таке із Зеленським.

Я не вірю, що у Зелі вийде. Тому що він не Порох, тому що він грає президента і повністю залежить від тих, хто йому що говорить. Він слабкий. Найгірший переговорник від України, якого можна уявити.

Але попри це, я не хочу уподібнюватися “впоротим”, яких я спостерігав попередні п’ять років. І ви не уподібнюйтеся.

Читайте також:
У неділю на Банковій стартує “попереджувальна” акція для Зеленського

* * *

Як писала “Новинарня“, 9 грудня в Парижі відбудеться саміт лідерів держав “нормандського формату” – президента України Володимира Зеленського, президента Франції Емманюеля Макрона, президента Росії Володимира Путіна та канцлерки Німеччини Ангели Меркель.

Починаючи з 19-ї години неділі, 8 грудня, під офісом президента на вулиці Банковій, 11 відбуватиметься акція небайдужих громадян проти ймовірної капітуляції Зеленського на цих переговорах.

У суботу, 6 грудня, в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера” на телеканалі “Україна” голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія закликав українських громадян підтримати президента Володимира Зеленського на переговорах у “нормандському форматі”, а не виходити на акції протесту.

Це, знаєте, як у футболі. Коли ти граєш на своєму полі, в своїй країні, і всі вболівальники вболівають за тебе, то тобі набагато легше грати. А якщо всі свистять і таке інше, то дуже складно в таких умовах виграти. Тому я хочу всіх закликати, давайте будемо підтримувати нашого президента, давайте шлях до миру шукати разом“, – сказав Арахамія.

Він також пояснив, що Зеленський не може зараз розповісти про усі свої аргументи, з якими їде на зустріч лідерів “норманської четвірки”, щоб “не втратити свою переговорну зброю”.

Читайте також:
У ВР окреслили “червоні лінії” для “нормандської зустрічі”. ЗАЯВА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна