У лікарні помер активіст з Бахмута Артем Мирошниченко, якого побили за українську мову

 

Український активіст та волонтер з Бахмута Артем Мирошниченко помер у лікарні після того, як його жорстоко побили.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 6 грудня, сповістив брат загиблого Сергій Мирошниченко.

“Прошу припинити допомогу. Артем помер”, – написав він на сторінці у соцмережі.

У 36-річного Мирошниченка було діагностовано перелом основи черепа, проведено складну операцію.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 29 листопада в Бахмуті невідомі напали на громадського діяча Артема Мирошниченка.
Наступного дня правоохоронці нападників знайшли. Ними виявились двоє неповнолітніх спортсменів, 16 і 17 років. За попередніми даними, бив лише один. Нападник пояснив, що просто вирішив перевірити свої навички боротьби.

Як зазначають знайомі Мирошниченка, спортсмени побили активіста за те, що на їхні запитання він відповів українською мовою.

Після операції активіст був у комі.

3 грудня суд обрав запобіжний захід 16-річному підозрюваному, який побив Мирошниченка. На час слідства хлопець буде знаходитись під цілодобовим домашнім арештом.
Його обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Проукраїнську громадськість Бахмута обурило рішення суду щодо занадто м’якого запобіжного заходу, а також те, що засідання проходило у закритому режимі – з залу вивели навіть родичів постраждалого, мотивувавши тим, що прокуратура не надала документів про їхні родинні стосунки з потерпілим. Адвокат обвинувачуваного говорила російською, а її підзахисний навіть вимагав перекладача з української. Про це поінформував бахмутський активіст Віктор Горобець. Він також висловив припущення, що напад на Мирошниченка був спланований заздалегідь, передає “Укрінформ“.

Читайте також:
У Миколаєві напали на журналіста

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна