Уперше за 20 років: екіпажі бомбардувальників ЗСУ показали навички дозаправки в повітрі

 

У бригаді тактичної авіації імені Петра Франка екіпажі на літаках Су-24М, Су-24МР і Л-39 вперше за 20 років екіпажі показали навички дозаправки в повітрі.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 6 грудня, інформують у пресцентрі оборонного відомства.

Зазначається, що польоти з дозаправки виконували найкращі екіпажі “сушок”.

Речники оборонного відомства акцентують: подібні польоти з дозаправкою у повітрі не проводили понад 20 років.

Літак-заправник Су-24М пілотували фахівці Державного науково-дослідного інституту ВСОВТ полковником Сергій Чиж та підполковник Віталій Шуляк.

Борт успішно провів контактування із “сушкою”. Її пілотували військові льотчики, які мають досвід дозаправки у повітрі літаків цього типу — заступником командувача Повітряних Сил ЗС України генерал-лейтенантом Аркадієм Вашутіним та начальником авіації повітряного командування “Захід” полковником Сергієм Близнюком.

Надалі польоти таких екіпажів з практичним виконанням дозаправки у повітрі відбуватимуться планово.

Довідка
Дозаправка в повітрі є важливим елементом бойової підготовки авіації, дозволяє виконувати завдання для забезпечення необхідного радіусу застосування літаків тактичної авіації.

У рамках навчань “Чисте небо-2018” пілоти НАТО, спільно з українськими військовими льотчиками, уже відпрацьовували дозаправку в повітрі на літаках F-15C в українському небі.

Пілоти Повітряних Сил ЗС України, готуючись до спільних навчань, відпрацьовували польотні завдання з повітряної дозаправки у небі Каліфорнії.

На шляху до стандартів провідних країн НАТО даний елемент бойової підготовки є необхідним для досягнення взаємосумісності українських пілотів із ВПС країн-партнерів.

Як інформувала “Новинарня“, у У ЗСУ передадуть ще один винищувач Су-27.

Читайте також:
Винищувачі, ракети та ЗРК: Як ОСи відпрацьовували протиповітряну оборону. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна