Україна повідомила Гаазький суд про страти, вчинені російськими “казаками” на Донбасі

 

Генеральна прокуратура України направила в Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду інформацію про дев’ять випадків позасудових страт на Донбасі, які вчинили проросійські бойовики “Козачого союзу “Область Війська Донського” (КСОВД).

Про це у четвер, 5 грудня, повідомляє Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури.

Убивства сталися під час боїв за Іловайськ 2014 року і Дебальцеве 2015 року, а жертвами “казаків” стали військовослужбовці Збройних сил України.

“Україна надала фото- і відеодокази, які прямо вказують на факт захоплення українських військових у полон, свідчення очевидців вбивств і документи, що підтверджують смерть військовослужбовців у полоні”, – йдеться в повідомленні.

У повідомленні висвітлюється практика ведення бойових дій “чужими руками”, тобто залучення Російською Федерацією в конфлікт підконтрольних їй незаконних збройних формувань.

“Офіс прокурора проінформували, що згадані незаконні збройні формування, можливо, використовуються Росією не тільки для досягнення військової переваги, а й для здійснення серйозних порушень міжнародного гуманітарного права”, – зазначили у відомстві.

Як писала “Новинарня“, слідство вилучило з Банкової шифрограми щодо Іловайська.

Читайте також:
Стопа людини. Як через п’ять років повернувся додому з-під Іловайська боєць Руслан Дейнеко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна