У справі “Нафтогаз” vs “Газпром” визначили дату винесення рішення

 

Закінчили слухання в Амстердамі щодо визнання та примусового виконання рішення Стокгольмського арбітражу. За цим рішенням “Газпром” наразі має сплатити Україні близько 3 млрд дол. США.

Як передає “Новинарня“, про це повідомив виконавчий директор НАК Юрій Вітренко.

“Наша оцінка – слухання пройшли успішно для нас, і тому ми очікуємо на позитивне рішення суду, яке дозволить нам приступити до реалізації активів “Газпрому”, які ми до цього успішно заарештували”, – написав Вітренко.

Суд визначив очікувану дату винесення рішення – 25 лютого 2020 року, додав Вітренко.

Нагадаємо, “Нафтогаз” пропонував “Газпрому” виплатити борг за рішенням арбітражу в газовому еквіваленті. Ця пропозиція надійшла разом з відповіддю “Нафтогазу” на пропозицію російської сторони про транзит.

Стокгольмський арбітраж 28 лютого 2018 року виніс рішення за позовом “Нафтогазу” проти “Газпрому”, згідно з яким російський газовий монополіст має виплатити українській стороні 2,56 млрд доларів компенсації за недопоставлений обсяг транзитного газу. Крім того, арбітраж відхилив претензії “Газпрому” до “Нафтогазу” за контрактом 2009 року в частині принципу “бери або плати”.

На сьогодні сума боргу російського “Газпрому” перед НАК “Нафтогаз України” згідно з рішенням Стокгольмського арбітражу зросла до 3 млрд доларів.

Читайте також:
У Кабміні пояснили, чому пішли на двосторонні переговори з Москвою щодо газового транзиту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна