Волинь очолив ексзаступник голови Луганської ОДА

 

Президент України Володимир Зеленський призначив очільником Волинської облдержадміністрації Юрія Погуляйка.

Як повідомляє “Новинарня“, про це йдеться в указі, датованому 2 грудня на сайті президента.

“Призначити Погуляйка Юрія Михайловича головою Волинської обласної державної адміністрації”, – йдеться у повідомленні.

Представив його на новій посаді у вівторок, 3 грудня, перший заступник керівника офісу президента Сергій Трофімов під час офіційної зустрічі за участі керівників органів влади та місцевого самоврядування 3 грудня в приміщенні облдержадміністрації”, – йдеться у повідомленні речників ОПУ.

Біографія

Юрій Погуляйко народився 12 листопада 1978 р. у с. Верхнєшевирьовка Краснодонського району Луганської області

Має три вищі освіти. Закінчив Луганський державний аграрний університет (менеджер організацій і підприємств), Міжрегіональну Академію управління персоналом (юрист), Академію управління Міністерства внутрішніх справ (юрист).

Працював дільничним інспектором міліції, оперуповноваженим відділення Державної служби боротьби з економічною злочинністю Краснодонського міського відділу УМВС України в Луганській області. Проходив службу на посадах рядового та начальницького складу в органах внутрішніх справ МВС України в Миколаївській, Дніпропетровській, Чернігівській та Луганській областях, потім – в Національній поліції України.

Декларація

Має дві квартири в Луганську і одну в Києві.

Зазначається, що у його власності є 700 кв м земельної ділянки в Луганську, а його дружина Вікторія володіє квартирами в Києві та Луганську, а також половиною квартири в Луганську.

Кар’єра

З серпня 2019 року обіймав посаду першого заступника голови Луганської ОДА. До того служив у податковій міліції Головного управління ДФС у Донецькій області, де за минулий рік заробив близько 200 тис. грн.

Кабмін рекомендував призначити Погуляйка головою Волинської ОДА на виїзному засіданні у Маріуполі 28 жовтня.

Наступного дня Волинська обласна рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського щодо незгоди з кадровим рішенням Кабінету міністрів України про погодження призначення головою Волинської обласної державної адміністрації Юрія Погуляйка.

30 жовтня за аналогічне звернення проголосували депутати Луцької міської ради.

Раніше Погуляйко працював заступником голови Луганської обласної державної адміністрації. Також має досвід роботи дільничним інспектором міліції, оперуповноваженим Держслужби боротьби з економічної злочинністю Краснодонського міського відділу УМВС України в Луганській області.

Читайте також:
Івано-Франківську ОДА очолив ексменеджер Ахметова

Івано-Франківську ОДА очолив ексменеджер Ахметова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна