Україна та Росія на 10 років продовжили договір на транзит нафти

 

АТ “Укртранснафта” та ПАТ “Транснефть” продовжили дію контракту на транзит нафти на десять років – ‪з 1 січня 2020 року до 1 січня 2030 року‬.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 3 грудня, інформує пресслужба української компанії.

“3 грудня 2019 року “Укртранснафта” та “Транснефть” уклали додаткову угоду до договору про надання послуг з транспортування нафти територією України, яка продовжує його дію на десять років – ‪з 1 січня 2020 року до 1 січня 2030 року‬. Базові принципи співробітництва між компаніями залишились без змін, зокрема такі, як порядок оплати послуг і механізм взаємодії на рівні технічних служб двох нафтотранспортних операторів”, – йдеться у повідомленні.

Документ підписали генеральний директор “Укртранснафти” Микола Гавриленко та віцепрезидент “Транснефти” Сергій Андронов під час Міжнародної конференції “Енергетика у ХХІ столітті” у м. Загреб, Республіка Хорватія.

Підписання документа відбулося відповідно до рішення акціонера Укртранснафти – НАК “Нафтогаз України” від 27 листопада 2019 року. Деталей про обсяги прокачки українська компанія не розкриває.

Чинний договір між сторонами мав завершитися у 2019 році.

Як інформувала “Новинарня“, у Кабміні пояснили, чому пішли на двосторонні переговори з Москвою щодо газового транзиту.

Читайте також:
“Нафтогаз” виграв апеляцію щодо першої скарги “Газпрому”. Є рішення Стокгольмського арбітражу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна