Нардепів Скороход, Полякова та Іванісова офіційно виключили з фракції “Слуги народу”

 

Фракція партії “Слуга народу” у Верховній Раді офіційно виключила зі своїх лав народних депутатів Анну Скороход, Антона Полякова та Романа Іванісова.

Відповідне рішення зачитав на засіданні парламенту у вівторок, 3 грудня, голова ВР Дмитро Разумков.

Спершу Разумков оголосив, що, згідно з протоколом засідання фракції “Слуга народу” від 15 листопада, повідомляє про виключення зі складу фракції народних депутатів Полякова Антона Едуардовича та Скороход Анни Костянтинівни.

Згодом спікер зачитав також заяву голови фракції Давида Арахамії про те, що на своєму засіданні 2 грудня “Слуга народу” вирішила виключити з фракції також Іванісова Романа Валерійовича.

Як писала “Новинарня“, 15 листопада народний депутат від “Слуги народу” Іван Шинкаренко в ефірі каналу “Рада” розповів, що нардепу Полякову “інкримінують” розповсюдження закритої фракційної інформації.
За даними “Української правди”, Полякова виключили через порушення домовленості про “спільне голосування з низки чутливих питань”.

Щодо Анни Скороход, то вона на засіданні Верховної Ради 14 листопада заявила, що її чоловіка затримали нібито за дорученням заступників глави офісу президента і генерального прокурора, оскільки під час голосування за певні рішення вона не дотримувалась загальної позиції фракції.
Згодом у ГПУ повідомили, що затримали цивільного чоловіка Скороход, громадянина РФ Олексія Алякіна за підозрою у шахрайстві в особливо великих розмірах.

Рішення про виключення Романа Іванісова “СН” ухвалила після того, як у ЗМІ з’явилася інформація, що він у 1990-х роках відсидів за групове зґвалтування, яке разом із трьома приятелями скоїв у 16-річному віці в Бердянську.

Виключення народних депутатів із фракції не тягне за собою складання мандатів.

Читайте також:
Рада ухвалила закон про анбандлінг ГТС і “Нафтогазу”. Обманута депутатка розплакалася

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна