Японія купить острів для військових навчань США

 

Японський уряд погодився викупити з приватної власності безлюдний острів Магесіма, що на південному заході країни, за $146 мільйонів для навчань ВПС США.

Про це заявив генеральний секретар кабінету міністрів країни Йосіхіде Суга, повідомляє Kyodo News.

“Важливо забезпечити майданчик для практики з точки зору безпеки, тому ми продовжуватимемо намагатися побудувати постійний об’єкт в найближчий час”, – заявив Суга.

Як зазначається, домовленість щодо купівлі острова в префектурі Кагосіма була досягнута минулої п’ятниці, 29 листопада. Територія острова становить 8 кв. км.

Зараз тренування ВПС США проходять на острові Іводзіма за 1,2 тис. км від Токіо. Однак Сполучені Штати попросили Японію змінити місце навчань через те, що Іводзіма розташований занадто далеко від військової бази США в місті Івакуні префектури Ямагуті.

Раніше в МЗС Японії висловили переконаність, що присутність американських військ позитивно позначається на безпеці в регіоні.

Читайте також:
Американський винищувач скинув інертну бомбу в Японії. Випадково

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна