Рік Перрі подав у відставку з посади міністра енергетики США

 

У неділю, 1 грудня, Рік Перрі завершив свою роботу посаді міністра енергетики США.

Він назвав роботу в адміністрації президента США Дональда Трампа “честю та привілеєм всього життя”, пише “Голос Америки”.

“Сьогодні я прощаюсь з Міністерством енергетики. Для мене було честю та привілеєм всього життя служити в адміністрації Дональда Трампа в якості міністра. Дякую дружині, дітям та американському народові за те, що дозволили мені служити”, – написав Перрі на сторінці у Twitter.

“Хочу сказати всім, якою чудовою і неймовірною була ця подорож для мене і моєї сім’ї і, сподіваюсь, для народу Америки, адже ми стали найбільшим виробником нафти та газу в світі”, – додав міністр.

У США активно аналізують роль, яку Перрі відіграв у взаєминах президента США Дональда Трампа з Україною, які тепер стали предметом розслідування в рамках процедури імпічменту Дональда Трампа. 20-го травня 2019 Рік Перрі очолив делегацію США на інавгурацію тоді ще новообраного президента України Володимира Зеленського. Він також активно співпрацював з Україною, підтримуючи диверсифікацію енергопостачання а також проекти доставки зрідженого газу зі США до України.

Раніше Перрі розповів виданню Wall Street Journal, що дії адміністрації США щодо України значно координувалась з особистим адвокатом Дональда Трампа, Руді Джуліані.

Про свої плани полишити посаду Перрі оголосив у жовтні. Тоді Перрі заявив, що скандал, пов’язаний з Україною, не має жодного відношення до його відставки. Перрі додав, що він ще не знає, чи буде він співпрацювати з розслідуванням щодо можливого імпічменту Дональда Трампа, яке ведуть демократи у Палаті представників.

“Це не має жодного відношення до України”, – сказав Перрі, коментуючи повідомлення про його відставку в інтерв’ю Fox News, додавши, що він збирається повернутися до Техасу, де його чекає реалізація іншого проекту.

Читайте також:
Суд зобов’язав Пентагон і Білий дім передати ЗМІ документи про затримку військової допомоги Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна