Під Києвом зник безвісти капелан: поліцію підняли по тривозі

 

У селищі Клавдієво Бородянського району Київської області безвісти зник священнослужитель.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в неділю, 1 грудня, інформує відділ комунікації поліції Київської області.

Зазначається, що повідомлення про зникнення надійшло в суботу, 30 листопада, від одного з прихожан.

“Особовий склад поліції регіону піднято по тривозі, очолює пошукову операцію керівник поліції області Андрій Нєбитов. Залучено всі підрозділи превентивної діяльності та кримінальну поліцію. Пошукові заходи тривають”, – інформує поліція.

Прикмети розшукуваного:

  • чоловік віком 45-ти років;
  • спортивна статура;
  • зріст близько 185 см;
  • темно-русе волосся;
  • сіро-зелені очі;
  • вуса та борода.

На момент зникнення, ймовірно, був одягнений у темну куртку та камуфльовані штани.

“Якщо вам стало відомо про місцезнаходження чоловіка, просимо повідомити за цими номерами: 8 (04577) 5-64-41, 093-263-34-66 або 102”, – звертається поліція до громадян.

У повідомленні на сайті УПЦ КП йдеться, що у ніч проти 30 листопада зник отець Сергій (Струк), військовий капелан, учасник бойових дій, настоятель та голова релігійної організації.

“Отець Сергій публічно засвідчив факти використання духовенства ПЦУ у політичних проектах. Власним прикладом продемонстрував сміливість та рішучість у боротьбі за свободу совісті вірян Київського Патріархату”, – йдеться у заяві УПЦ КП.

Там наголошують, що тривалий час отець Сергій знаходиться у “відкритому протистоянні” з благочинним Бородянського району Православної Церкви України протоієреєм Іваном Дзюбою. Від нього він отримував відкриті погрози фізичної розправи.

Остання погроза, кажуть в УПЦ КП, була 29 листопада 2019 року, напередодні зникнення.

“Насторожує, що саме на той відрізок часу, у який сталася подія, були відімкнені камери відеоспостереження, встановлені на церкві. А експерти-кінологи місцем втрати сліду отця Сергія визначають периметр території поряд із нею”, – резюмують в УПЦ КП.

Читайте також:
У Запоріжжі затримали священника РПЦ з наркотиками

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна