ОСи вчилися відбивати ворожі кораблі біля узбережжя Маріуполя. ФОТО

 

На Донеччині підрозділи Об’єднаних сил відпрацьовували відбиття атаки ворожих кораблів.

Як повідомляє “Новинарня“, військові маневри з протидесантної оборони узбережжя Азовського моря відбувались на одному з полігонів бойової підготовки поблизу Маріуполя.

“Першими ворожий загін кораблів зустріли гармаші. Щільним вогнем з гаубиць “Мста-Б” та самохідних артилерійських установок 2С3 “Акація” артилерійські розрахунки знищили флагман та кораблі охорони”, – переповідають хід навчань речники пресцентру ООС.

Фото: пресцентр ООС

Одночасно під прикриттям бронетранспортерів і бойових машин піхоти зведена рота морської піхоти зайняла оборону вздовж берегової смуги.

Фото: пресцентр ООС

Морські піхотинці, застосовуючи ручні гранатомети та стрілецьку зброю, не дали силам десанту висадитися на узбережжя.

Фото: пресцентр ООС

“Вже майже на виході з територіальних вод України, ворожі кораблі, що вціліли під час обстрілу, наздогнала та знищила корабельно-катерна група Об’єднаних сил”, – йдеться у повідомленні.

До її складу увійшли малі броньовані артилерійські катери “Кременчук” та “Лубни” Військово-Морських Сил, а також два катери Морської охорони Маріупольського прикордонного загону.

Зазначається, що в ході тренувань українські військові вкотре довели, що підрозділи Об’єднаних сил готові не тільки швидко відреагувати на спроби противника висадити десант, але й знищити його на підходах до берега.

Як інформувала “Новинарня“, на “Кленовій арці” десантники відпрацьовували миротворчі операції на програмі-симуляторі.

Читайте також:
Танки, БМП, ватра та мороз: як 93 омбр на полігоні тактику відпрацьовує. ФОТО

“САУ в тумані”: як 93 омбр на полігоні в імлі тренувалася. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна