На Донеччині винесли заочний вирок т.зв. главі “МНС ДНР”

 

Суд на Донеччині виніс вирок заочно так званому “міністру з надзвичайних ситуацій ДНР” Олексію Кострубицькому: 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Донецької області.

“За публічного обвинувачення прокуратури Донецької області Костянтинівський міськрайонний суд оголосив заочний вирок мешканцю м. Донецька, який співпрацював з бойовиками терористичної організації «ДНР», за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) КК України, призначивши покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна”, – сказано в повідомленні.

За матеріалами слідства, колишній працівник органів МНС України зрадив присязі та у 2014 році перейшов на бік терористів та був призначений на посаду так званого “міністра у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків стихійного лиха ДНР”.

Весь цей час він співпрацював з бойовиками, видавав накази щодо діяльності установ і організацій, які перебувають у нього в підпорядкуванні, та вчиняв інші дії, направлені на порушення конституційних прав громадян України, що проживають на тимчасово окупованій території Донецької області, розповіли в прокуратурі.

Зазначений посадовець, Олексій Кострубицький, перебуває на непідконтрольній території Донеччини, він оголошений в розшук.

Читайте також:
Апеляційний суд скасував виправдальний вирок для екс-“міністра ЛНР” Баранова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна