Апеляційний суд скасував виправдальний вирок для екс-“міністра ЛНР” Баранова

 

Апеляційний суд Луганської області скасував вирок суду першої інстанції, яким було виправдано колишнього так званого “міністра вугільної промисловості та енергетики ЛНР” Сергія Баранова.

Про це 23 січня повідомила прес- служба прокуратури Луганської області.

Апеляційна інстанція встановила, що Кремінський районний суд Луганської області, який виправдав Баранова навесні 2017 року, порушив принцип верховенства права.
Крім того, суддя не в повному обсязі оголосив вирок та в мотивувальній його частині замість прізвища обвинуваченого зазначив прізвище іншої особи.

Відтак вирок Кремінського райсуду скасовано. У справі Баранова призначено новий розгляд у суді першої інстанції.

Як повідомляла “Новинарня“, прокуратура Луганської області спрямувала до суду обвинувальний акт стосовно одного з так званих “міністрів ЛНР” Сергія Баранова ще у вересні 2015 року. Співробітники СБУ затримали його на Луганщині 31 березня 2015 року.
Прокуратура тоді повідомила, що Баранов, колишній керівник одного з підприємств вугільної галузі Луганської області, у травні 2014-го був призначений на так звану посаду “міністра вугільної промисловості Луганської народної республіки”, яку обіймав до серпня 2014-го.

Баранова Сергія Олександровича судили за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109, ч 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України.
31 травня його виправдав Кремінський районний суд Луганської області (суддя – Валерій Ковальов).
Судді аргументували своє рішення тим, що сторона обвинувачення надала замало доказів причетності Баранова до створення терористичного угрупування.
Суд погодився з позицією захисту, нібито Баранов став “міністром” “під дулами автоматів”.

Прокуратура заявила, що оскаржуватиме рішення в апеляційному суді.

Прокурори вимагали для підсудного позбавлення волі на 10 років.

Читайте також:
Завдяки хакерам стало відомо, скільки й куди
“ДНР/ЛНР” продає вугілля та металу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна