Національний банк подав позов проти нардепа Дубінського за наклеп

 

12 листопада Національний банк подав позов у Солом’янський районний суд міста Києва у зв’язку із наклепом з боку народного депутата Олександра Дубінського, який раніше працював на телеканалі олігарха Ігоря Коломойського “1+1”.

Про це у четвер, 28 листопада, повідомляє пресслужба Нацбанку.

“Правління НБУ переконане, що через Дубінського, якого в медіа називають рупором олігарха Ігоря Коломойського, реалізується цілеспрямована інформаційна атака на Національний банк. За нею, вочевидь, “стоїть” власне сам ексвласник “Приватбанку”, який із часу націоналізації “Приватбанку” намагається уникнути повернення коштів, виведених із банку до входження держави в його капітал”, – наголошують в НБУ.

У Нацбанку вимагають спростувати поширену Дубінським недостовірну інформацію у обліковому записі Dubinsky.Pro на вебресурсах youtube.com та facebook.com.

Раніше депутат Олександр Дубінський заявляв, що керівництво НБУ нібито організувало схему виведення банків із ринку за хабарі від їхніх акціонерів для подальшої виплати компенсацій із держбюджету. Також Дубінський звинувачував НБУ в надмірному зміцненні курсу гривні.

Як писала “Новинарня“, Нацбанк заявив про тиск з боку олігарха Коломойського.

Читайте також:
Коломойський заявив, що незабаром поверне собі “Приватбанк”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна