Підозрюваний у держзраді ексзаступник міністра економіки вийшов із СІЗО

 

Ексзаступник міністра економіки Юрій Бровченко, підозрюваний у державній зраді, вийшов з СІЗО після внесення зменшеної у шість разів застави.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в коментарі журналістам розповів у понеділок, 25 листопада,  адвокат Бровченка Сергій Стретович, передає “Українська правда”.

“Заставу внесли. Застава була зменшена рішенням Київського апеляційного суду від 11 листопада з 3,4 мільйона гривень до 576 тисяч 300 гривень. Бровченко фактично вийшов з СІЗО 20 листопада”, – сказав захисник.

За словами адвоката, заставу вносили родичі.

Як інформувала “Новинарня“, 22 жовтня Служба безпеки України затримала ексзаступника міністра економіки, який підозрюється у державній зраді через нанесення масштабної шкоди обороноздатності нашої держави.

Оперативники та слідчі СБУ встановили, що високопосадовець Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, чиновники держпідприємства “Український центр “Безпека” та державної акціонерної холдингової компанії “Артем” діяли всупереч інтересам України на користь закордонної компанії. Вони уклали з іноземцями завідомо збитковий контракт на виготовлення і постачання лінії з виробництва артилерійських снарядів на загальну суму понад 16,5 млн дол.

Унаслідок незаконної оборудки авансовий платіж у розмірі більше ніж 8,2 млн дол. був переведений на рахунки фіктивних офшорних підприємств та привласнений учасниками схеми. Натомість іноземна компанія обладнання в Україну не постачала. Дії зловмисників поставили під загрозу забезпечення Збройних cил боєприпасами під час протидії російській агресії.

СБУ не називала прізвище ексзаступника міністра, однак, за даними ЗМІ, йшлося про колишнього заступника міністра економіки Юрія Бровченка, який був на цій посаді в 2011-2015 роках.

23 жовтня суд арештував Бровченка на два місяці з можливістю внесення застави в сумі понад 3 млн грн.

Читайте також:
Начальника ГУ Міноборони Марченка суд узяв під варту, призначивши багатомільйонну заставу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна