СБУ затримала ексзаступника міністра економіки, якого підозрюють у держзраді

 

Служба безпеки України затримала ексзаступника міністра економіки, який підозрюється у державній зраді.

Про це у вівторок, 22 жовтня, повідомляє пресцентр СБУ.

Слідчі СБУ встановили, що високопосадовець Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, чиновники держпідприємства “Український центр “Безпека” та державної акціонерної холдингової компанії “Артем” діяли всупереч інтересам України на користь закордонної компанії.

“Вони уклали з іноземцями завідомо збитковий контракт на виготовлення і постачання лінії з виробництва артилерійських снарядів на загальну суму понад 16,5 мільйона доларів США“, – заявили у відомстві.

Унаслідок незаконної оборудки авансовий платіж у розмірі більше ніж 8,2 мільйона американських доларів США був переведений на рахунки фіктивних офшорних підприємств та привласнений учасниками схеми.

Натомість іноземна компанія обладнання в Україну не постачала.

Дії зловмисників поставили під загрозу забезпечення Збройних сил боєприпасами під час протидії російській агресії.

У вівторок, 22 жовтня, контррозвідка СБУ на виконання рішення слідчого судді затримала у аеропорту “Бориспіль” колишнього заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України.

Експосадовцю оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

За даними “Новинарні“, затриманий – Юрій Бровченко. Як відомо, минулого тижня у ЗМІ з’явилася інформація про розслідування СБУ з приводу 600 мільйонів гривень, виділені на будівництво лінії для виробництва снарядів на заводі “Артем” фірмі зі США, яка не поставила повний комплект обладнання. У зв’язку з цим контррозвідка СБУ пред’явила підозри цілій низці посадових осіб, включаючи ексзаступника міністра економіки Бровченка.

Читайте також:
10 пунктів, у чому справді винен Гладковський, і в чому урок для Зеленського, – Бутусов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна