Росіяни вперше застосували снаряди з різними уражальними елементами, – медики

 

Російські війська застосували снаряди з уражальними елементами різної структури: коли військові медики взялися рятувати пораненого військовослужбовця, не всі осколки намагнічувалися.

Як повідомляє “Новинарня“, на цьому акцентують лікарі Військово-медичного клінічного центру Північного регіону.

Так, до шпиталю було доставлено українського військовослужбовця, який дістав осколкові поранення в районі проведення операції Об’єднаних сил.

“Український захисник зазнав близько 50 осколкових уражень по всьому тілу. Під час їхнього видалення з допомогою медичного магнітного інструмента половина осколків не магнітилася“, – пише видання “Армія.Інформ”.

За словами військових медиків, це перший випадок в їхній практиці, коли вражальні елементи від снаряда мають різну структурну основу.

Фото: Армія.Інформ

Здебільшого їх усі видаляють магнітним інструментом або звичайним способом.

Сам поранений боєць розповідає, що це був снаряд, який вибухнув у повітрі на невеликий висоті, після чого дрібні осколки почали вражати особовий склад, який перебував під епіцентром вибуху.

Як уточнили “Новинарні” у військовому шпиталі, йдеться, попередньо, про пластик. Втім, точна інформація може бути лише після проведеної експертизи.

Зазначають, що під час проведення комп’ютерної томографії ці осколки були помітні.

Як інформувала “Новинарня”, 18 листопада увечері російські окупаційні війська завдали удару по позиціях 46-ї десантно-штурмової бригади під Сизим, внаслідок цього один український воїн зазнав важкого поранення.

У Командуванні ДШВ “Новинарніпідтвердили інформацію щодо атаки позицій 46 одшбр: росіяни скинули на позиції бойову гранату з безпілотного літального апарату.
Поранений знаходився у харківському шпиталі.

19 листопада надвечір пресцентр штабу ООС відреагував також на цю подію. Пресофіцери акцентували, що поранення українського воїна під Сизим кваліфікується як бойове, а військові прокурори та ВСП досліджують обставини події.

Село Сизе розташоване в Станичо-Луганському районі Луганської області. Знаходиться на кордоні з РФ.

Читайте також: 
Гранатометний обстріл на Світлодарці: шість поранених бійців НГУ, четверо – важкі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна