СБУ прикрила канал поставки вугілля з ОРДЛО в Україну та ЄС

 

Служба безпеки України звітує, що затримала організатора фінансування так званих “ЛДНР” через нелегальні поставки кам’яного вугілля до України та країн Європейського Союзу.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в суботу, 23 листопада, інформує пресцентр укранської спецслужби.

“Служба безпеки України блокувала масштабний механізм фінансування терористичних організацій “Л/ДНР” через незаконний видобуток на тимчасово окупованих територіях вугілля та подальшого його постачання до України та країн Європи”, – йдеться у повідомленні.

Оперативники спецслужби встановили, що організатори оборудки зареєстрували в Україні низку комерційних структур, через які ділки постачали на підконтрольну територію України продукцію, видобуту на захоплених членами НЗФ українських вугільних об’єднаннях, розташованих на тимчасово окупованій території Донецької і Луганської областей.

Уточнюється, що так звані “податки” вони вносили до бюджетів псевдореспублік.

“В Україну продукція надходила, як нібито видобута на території Росії. Надалі ділки за підробленими документами реалізовували вугілля українським ТЕЦ та до країн ЄС”, – зазначається у повідомленні.

Слідчі Головного слідчого управління СБУ, за процесуальним керівництвом Генпрокуратури, одному з учасників нелегального бізнесу оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України.

Здійснюються заходи щодо притягнення інших фігурантів кримінального провадження до кримінальної відповідальності, уточнюється у повідомленні.

Як інформувала “Новинарня“, на Донеччині викрили зловмисників, що незаконно видобули на закритій шахті вугілля на ₴8 млн.

Читайте також:
“Знову копанки”: у ГПУ звітують про виявлення групи, яка незаконно добувала вугілля

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна