Курди ведуть бої з турецькими військовими за місто Айн-Ісса на півночі Сирії

 

Бійці курдських воєнізованих формувань у суботу, 23 листопада, прагнуть зупинити просування турецьких військових до міста Айн-Ісса на півночі Сирії.

“Турецькі сили і численні їхні найманці вранці провели атаки із застосуванням танків і артилерії. Атаки проведені з різних напрямків з метою захопити Айн-Іссу. Угоду про припинення вогню ще раз було порушено ЗС Туреччини”, – йдеться в повідомленні на сторінці курдсько-арабського альянсу Сирійські демократичні сили у Twitter, передає “Інтерфакс-Україна”.

У суботу ввечері в СДС повідомили, що зіткнення тривають біля міста “на кількох напрямках поблизу автотраси М4”.

В угрупованні зазначають, що місто Айн-Ісса розташоване поза так званою “зоною безпеки”, створюваної з ініціативи Туреччини на півночі Сирії. Тому, на думку СДС, курдські формування мають повне право перебувати в місті.

Водночас у сирійській опозиці заявили з посиланням на очевидців, що бої тривають приблизно в кілометрі від міста. Курди прагнуть зупинити просування їх противника до Айн-Ісси.

Місто розташоване в прикордонній зоні, яку Анкара вважає за потрібне очистити від курдських воєнізованих формувань. Наразі між сторонами конфлікту діє режим припинення вогню.

Читайте також:
Ердоган заявив про можливість нової військової операції в Сирії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна