Скандал із мінами: Сербія заперечує продаж Україні боєприпасів для потреб ОС на Донбас

 

Міністр внутрішніх справ Сербії Небойша Стефанович заявив, що Сербія не експортує зброю в Україну і не продавала міни для використання у бойових діях на Донбасі.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 22 листопада, пише видання “N1Info”.

“Якщо третя країна продає нашу зброю Україні, що може зробити Сербія? Зрештою, ви бачили, президент вийшов з дуже точною інформацією, які компанії були залучені при купівлі тієї партії, яку показали по телебаченню, хто купив і хто продав зброю. Ми навіть не сказали, що це було зроблено незаконно, просто щоб знали, хто це зробив, щоб люди не поширювали різні домисли, а бачили, хто брав участь у купівлі і продажі цієї зброї”, – заявив Стефанович.

Раніше болгарська антизахідна розслідувачка Діляна Гайтанджиєва заявила, що українські військові на Донбасі, ймовірно, використовують зброю з Сербії попри те, що країна офіційно не експортувала озброєння до України.

Слід зауважити, що президент Сербії Александар Вучич раніше заявив, що показані на відео міни були частиною партії у 15 тисяч штук, проданої компанії “Техноремонт” Петара Црногораца, власника сербської фірми з продажу зброї CPR Impex.

“Ця компанія купила 15 тисяч мін і продала їх польській компанії через Кіпр. Ніде жодного разу не згадувалася ні Україна, ні будь-яка інша країна. Інакше Сербія не допустила б цього через наші хороші відносини як із Російською Федерацією, так і з Україною”, – сказав Вучич.

Читайте також:
РФ перекинула у Сербію ракетні комплекси С-400 і “Панцирь-С”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна