Обшуки в адміністрації морпортів у Одесі: СБУ звітує про викриту багатомільйонну оборудку

 

Служба безпеки України звітує, що спільно з Генпрокуратурою блокувала масштабну корупційну схему, організовану чиновниками одеської філії держпідприємства “Адміністрація морських портів України”.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 22 листопада, інформує пресцентр СБ України.

“Оперативники та слідчі спецслужби встановили факт привласнення посадовцями філії та комерційною структурою майже 55 мільйонів гривень бюджетних коштів. Оборудка була здійснена під час реконструкції одного з причалів Одеського морського порту вартістю близько 1 мільярда гривень. Підрядники, за “згодою” чиновників, вносили до звітної документації завідомо завищені ціни на будматеріали, використані під час ремонтних робіт”, – йдеться у повідомленні.

СБУ анонсувала також вилучення документації, яка підтверджує функціонування корупційного механізму.

Триває досудове слідство у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 212, ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 364, ч.ч. 3, 4 ст. 358 Кримінального кодексу України.

Як інформувала “Новинарня“, в Ізмаїлі СБУ затримала російський танкер, який блокував судна ВМСУ в Керченській протоці.

Читайте також:
СБУ за дорученням Генпрокуратури затримала голову державного Укрексімбанку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.