СБУ за дорученням Генпрокуратури затримала голову державного Укрексімбанку

 

Голову правління АТ “Укрексімбанк” Олександра Гриценка затримали співробітники Служби безпеки України за дорученням Генпрокуратури.

Про затримання посадовця 16 листопада повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська.

“Ніякого викрадення одного із членів правління АТ “Укрексімбанку” не було. Він був затриманий співробітниками Служби безпеки України за дорученням Генеральної прокуратури України у межах кримінального провадження за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч.1 ст. 255 (Створення злочинної організації – “Н”), ч.5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом)“, – написала вона в соцмережі.

За словами Гітлянської, затримання відбувалося виключно в межах чинного законодавства. На даний час затриманий поміщений до ізолятора тимчасового тримання.

Речниця СБУ також зазначила, що справу щодо керівника “Укрексімбанку” веде Генеральна прокуратура України.

Як повідомила Служба безпеки України у Facebook, за даними СБУ, Гриценко, зловживаючи своїм службовим становищем, вивів з-під арешту майно одного з медіахолдингів.

Раніше у ЗМІ з’явилась інформація про нібито викрадення голови “Укрексімбанку” Олександра Гриценка.
Відповідну інформацію оприлюднила в фейсбуці народний депутат від “Європейської солідарності” Ірина Фріз.

Після затримання Гриценка з його дітьми у квартирі залишалися співробітники ювенальної превенції Дарницького управління поліції, повідомила пресслужба поліції Києва.

Олександра Гриценка призначили на посаду голови правління ПАТ “Державний експортно-імпортний банк України” в серпні 2014 року.

Читайте також:
На хабарі затримали керівника філії Укрексімбанку в Чернівцях. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.