Кримські окупанти заявили про відновлення вантажного сполучення з Туреччиною. Київ та Анкара мовчать

 

Російські ЗМІ з посиланням на підконтрольного Росії директора автономної некомерційної організації “Південний регіональний центр підтримки експорту” Наталію Сєрову повідомили 22 листопада про “відновлення вантажного поромного сполучення” між анексованим Кримом і Туреччиною.

Як повідомляє “Новинарня“, про це пише в п’ятницю, 22 листопада, російське державне агентство новин ТАСС.

Зазначається, що Сєрова “отримала підтвердження, що запущений пором Зонгулдак – Керч, раз на тиждень, регулярні поставки”.

Цю інформацію на своїх сторінках у соцмережах також поширює колишня призначена Росією прокурор Криму, депутатка російської Держдуми Наталія Поклонська.

Офіційні Київ і Анкара поки що не підтверджують цю інформацію.

Представник президента України в АР Крим Антон Кориневич у коментарі “Радіо Свобода” сказав, що в його офісі “займаються цим питанням і перевіряють інформацію”.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров не виключив, що повідомлення російських ЗМІ про начебто відновлення вантажного поромного сполучення між анексованим Кримом і Туреччиною є фейком.

Поромне сполучення між Севастополем і турецьким Зонгулдаком було організоване в кінці жовтня 2016 року, в березні 2017 року сполучення було зупинене за рішенням турецької сторони.

Заходження суден під іноземними прапорами в закриті морські порти і термінали анексованого Криму і Севастополя розглядається Україною як порушення норм міжнародного права і дії, що підривають суверенітет країни, а також як порушення законодавства України. Такі дії тягнуть за собою відповідальність судновласників, операторів і капітанів суден, в тому числі кримінальну.

Читайте також:
5-річчя “референдуму” в Криму: Туреччина і надалі не визнає анексію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна