“Шахтар” оштрафували за оголошення російською на стадіоні

 

Футбольний клуб “Шахтар” заплатить штраф 20 тисяч гривень за оголошення на стадіоні “Металіст” у Харкові російською мовою під час матчу чемпіонату України з “Динамо”.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 21 листопада, інформує “Футбол 24”.

Зазначається, що 10 листопада під час гри 14-го туру УПЛ між “Шахтарем” та “Динамо” у Харкові арбітр Микола Балакін кілька разів просив зробити оголошення щодо неприпустимості проявів расизму.

Вони прозвучали російською, а не українською мовою. Це викликало обурення у багатьох вболівальників, які звернули на цей факт увагу.

Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу вирішив покарати “Шахтар” за оголошення недержавною мовою на 20 тис. грн.

Крім того, КДК визначив санкції за расистські прояви в тому ж поєдинку.

ФК “Динамо” проведе один домашній матч без глядачів (плюс один матч без глядачів умовно з випробувальним строком до кінця сезону-2019/2020) та зобов’язаний внести обов’язковий грошовий внесок у розмірі 500 тисяч гривень.

Футболіст ФК “Шахтар” Тайсон, вилучений з поля в тому матчі, відсторонений на одну гру та ще на дві умовно.

Читайте також:
Матч “Шахтар” – “Динамо” зупиняли через расизм: що саме сталося. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна