Матч “Шахтар” – “Динамо” зупиняли через расизм: що саме сталося. ФОТО

додано фото

Матч чемпіонату України вперше був призупинений через імовірні расистські прояви з боку глядачів на трибунах стадіону.

У поєдинку 14-го туру Favbet-ліги “Шахтар” (Донецьк) – “Динамо” (Київ) на стадіоні “Металіст” у Харкові 30-річний арбітр Микола Балакін відправив команди в підтрибунне приміщення. При цьому він передав четвертому судді прохання – зробити оголошення про неприпустимість расистської поведінки.

Інцидент стався на 76-й хвилині, бразильський легіонер, капітан “Шахтаря” Тайсон вчинив фол в атаці, наразився на образи з сектора ультрас “Динамо” й обурено вибив м’яч у бік фанатів киян. Як згодом стало зрозуміло з телеповторів, уболівальники гостей показували на його адресу непристойні жести і, можливо, вигукували образи.

Він також показав середній палець у бік фанатів.

Тайсон, а разом із ним ще один бразилець – Дентіньйодемонстрували сльози і після сигналу рефері про зупинку гри пішли з поля.

Їх намагалися втішити футболісти “Динамо”.

Диктор по стадіону зробив оголошення із закликом проти расизму – російською мовою, що також є порушенням українського законодавства.

Футболісти “Динамо” звернулися з відповідними закликами до своїх фанатів.

Гравці команди “гірників” пробули в підтрибунному приміщенні близько п’яти хвилин, після чого повернулися на поле.

За непристойний жест Тайсона в бік фанатів “Динамо” він отримав від судді червону картку і більше не міг продовжувати гру.

Матч було дограно до кінця.

Рахунок на табло зберігся – 1:0 на користь “гірників”.

Відтак після 14 турів “Шахтар” утримує лідерство, маючи 40 очок. “Динамо” – на четвертій позиції лише з 27 пунктами.

Головний тренер “Шахтаря” Луїш Каштру відмовився від традиційного післяматчевого коментаря каналу “Футбол 1”, заявивши, що расистські прояви є “ганьбою”.

Наставник “Динамо” Олексій Михайличенко у флеш-коментарі зазначив, що не зрозумів, що саме трапилося і стало причиною зупинки гри.

Читайте також:
АДвоКАТ: вболівальники “Динамо” вивісили на стадіоні банер з портретом Медведчука

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна