Прокурори САП вручили міському голові Львова Садовому офіційну підозру. ВІДЕО

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура офіційно оголосила про підозру у зловживанні владою міському голові Львова Андрієві Садовому.

Про це у четвер, 21 листопада, заявив сам Садовий. Він також уточнив, що підозра оголошена по справі будівництва індустріального парку в одному з районів міста – Рясному, передає Zaxid.net.

“Щойно прокурори Холодницького вручили мені повідомлення про підозру. Про що йдеться? У 2015 році місто Львів на відкритому інвестиційному конкурсі залучило інвестора – компанію CTP. Ми від цієї компанії за землю отримали 54 млн грн. Було поле, де корови паслися. На цьому полі компанія має збудувати індустріальний парк. Починаючи з 2015-2016 років і далі – блокування зі всіх сторін. На рівні влади держави, генеральної прокуратури… За той час компанія CTP збудувала парки в Румунії, в інших країнах. Це третій за об’ємом інвестор, який інвестує в промислове майно. Вони мають намір створити тут у Львові три тисячі нових робочих місць. З того часу, з 2016 року, прокурори їздять, досліджують. Земля стоїть. Отакі реалії нашого часу, будемо боротися і будемо перемагати”, – сказав Садовий.

Мова про стару справу, в рамках якої правоохоронці кілька разів у 2016 році проводили обшуки у міськраді Львова, а самого Андрія Садового у липні 2017 року викликали на допит у Генпрокуратуру.

У 2016 році, повідомляючи про цю справу, прокуратура заявила, що міськрада Львова надто дешево продала землю під цей індустріальний парк – за 52 млн грн, хоча, на думку прокурорів, ринкова ціна цієї ділянки становить 140 млн грн.

Один з найбільших індустріальних девелоперів Європи, нідерландська компанія CTP у 2015 році перемогла в міжнародному конкурсі на управління майбутнім індустріальним парком площею понад 23 га у промисловій зоні міста – Рясне-2.

Відповідно до грошової оцінки, голландці заплатили за землю 52 млн грн і зобов’язались інвестувати в інфраструктуру парку 50 млн євро, залучити потужних виробників та створити понад 3000 нових робочих місць. Втім, будівництво індустріального парку поки так і не почалося через відкрите кримінальне провадження і через протести місцевих мешканців, які вважали що ця земля належить їм.

У листопаді 2017 року Львівська міська рада підписала з місцевими мешканцями меморандум про порозуміння.

У грудні 2018 року Андрій Садовий заявив про відновлення будівництва індустріального парку у Рясному, однак з того часу нічого нового про цей проект не повідомлялося.

Читайте також:
СБУ розслідує “сміттєву блокаду” Львова, – Садовий

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна