Парубія три години допитували у “справі беркутівців”

 

Суд допитав колишнього спікера Верховної Ради Андрія Парубія як свідка у справі Майдану. Він заперечив наявність зброї в активістів Революції Гідності чи стрілянину по силовиках 18 лютого 2014 року.

Як повідомляє “Новинарня“, про це спікер заявив у суді в четвер, 21 листопада.

Колишнього главу парламенту допитували близько 3 годин, передає “Громадське”.

Парубій свідчив у “справі “беркутівців”. Ініціатором його допиту була сторона захисту силовиків.

Парубій зазначив, що загальну координацію учасників Революції Гідності здійснювали Арсеній Яценюк, Віталій Кличко, Олег Тягнибок та Олександр Турчинов. Вони вели перемовини та відповідали за контакти з владою.

На питання, хто фінансував Майдан, Парубій відповів: “Український народ”.

Він зазначив, що були скриньки для пожертв, вміст яких публічно підраховували, після чого вирішували, що витратити на харчування.

За словами Парубія, йому невідомо, чи фінансувала протести партія “Батьківщина” та скільки грошей загалом витратили.

На запитання щодо зброї в активістів Парубій відповів, що не бачив вогнепальної зброї і що йому не доповідали про наявність зброї в учасників протесту.

“Мирний протест. Ми йшли пікетувати. Це було дуже загально і дуже концептуально – де і як будуть ті, хто пікетує. У визначений час, якщо я не помиляюся, то під час ранкового засідання (Верховної Рад – ред.). Ми розпочали цей рух, напевно, о 09:30-10:00. Вперше чую про вогнепальну зброю та стрілянину по силовиках 18 лютого”, – сказав Парубій.

Ексспікер заявив, що не знає, хто постачав компоненти для “коктейлів Молотова”, а також додав, що протестувальники займали адміністративні будівлі, щоб мати, де відпочити.

Додамо: 20 листопада слідчі прокуратури втрачають свої повноваження. Зокрема й слідчі, які розслідували злочини часів Революції гідності. Відтак, їх розслідування мали частково передати до ДБР, а частково – до Національного антикорупційного бюро.

Як інформувала “Новинарня“, ДБР створило новий відділ для розслідування справ Майдану.

Читайте також:
В Управлінні спецрозслідувань ГПУ викрали два томи зі “справи Майдану”, Портнов заявив у ДБР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.