Swedbank підозрюють у порушенні санкцій США проти Росії

 

Один з найбільших банків Швеції Swedbank, ймовірно, порушив американські санкції проти Росії.

Про це повідомив у середу, 20 листопада, державний мовник Швеції SVT, посилаючись на власне джерело.

Згідно з повідомленням, власники російського виробника озброєння “Калашников” за допомогою Swedbank надіслали близько 10 мільйонів шведських крон своєму американському колезі з “Калашникова” в США, хоча міжнародні санкції забороняють компаніям вести бізнес – у Флориді є завод, що виготовляє ці автомати.

Зараз Swedbank перебуває під слідством фінансових органів США.

У банку відповіли, що не знають про жодні порушення зі свого боку американських санкцій проти Росії, але заявили, що продовжують розслідувати відмивання грошей, пише Reuters.

“Банку невідомі будь-які порушення, пов’язані з OFAC, які виникли в ході тривалого внутрішнього розслідування”, – йдеться у повідомленні Swedbank.

Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) є частиною Міністерства фінансів США.

Swedbank був роками задіяний у схемі масштабного, системного відмивання грошей. Кошти в еквіваленті $5,8 млрд були перераховані через підозрілі рахунки в Swedbank у державах Балтії.

Читайте також:
В Естонії перевіряють Swedbank щодо відмивання грошей Януковича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.