Помічник президента Єрмак веде два неофіційні формати переговорів з РФ, – ЗМІ

 

Помічник президента Володимира Зеленського Андрій Єрмак відповідає за три міжнародних напрямки і, зокрема, веде два неофіційні формати переговорів з Росією.

Як повідомляє “Новинарня“, про це пише “Європейська правда” у статті “Зовнішній Зе: хто формує міжнародну політику президента Зеленського”.

“Перший – це “неофіційний канал” взаємодії із США. Перехід переговорів на неофіційний рівень був ініціативою Вашингтона, і це цілком збігалося із прагненнями самого Єрмака. Саме він був головним зв’язковим України на переговорах із адвокатом Трампа Рудольфом Джуліані та із неофіційним зв’язковим – послом США у ЄС Гордоном Сондлендом. Єрмак також вів переговори про те, що має зробити Зеленський задля призначення зустрічі у Білому домі тощо”, – пише видання.

Другий напрямок роботи Андрія Єрмака – переговори з Росією щодо Донбасу та обміну полоненими.

Єрмак, який має знайомства у московській еліті, веде в ОПУ переговори з РФ; він присутній на телефонних розмовах Зеленського з Путіним.

І головне: він є відповідальним за два формати переговорів Єрмак – Сурков та Єрмак – Козак. Активним зараз є останній.

Російський віцепрем’єр Дмитро Козак перебуває під санкціями Євросоюзу та США через свою пряму причетність до анексії Криму; він і досі є відповідальним за питання Криму в уряді РФ. А ще Козак віднедавна відповідає за Молдову (де проросійські сили зрештою взяли під контроль уряд) та значною мірою – за Україну.

Саме він курував переговори про обмін та про передачу Україні захоплених військових кораблів.

Третій напрямок Єрмака – це “нормандський формат” і все, що з ним пов’язане – зокрема, стратегія дій на Донбасі, розведення військ тощо.

На відміну від двох попередніх треків, тут помічник президента діє не самостійно, а у зв’язці з міністром закордонних справ Вадимом Пристайком.

Читайте також:
Зеркаль: Не можу чинити спротив Росії всередині МЗС, що виконує рішення Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна